Uvod

Akademija je projekt SIKON-a kojim želimo pomoći kreirati nove oblike odnosa, nove izbore i vodstvo, kojim njegujemo život, njegov rast i razvoj, poštujući i sebe i druge.

Akademija je put traganja po sebi.

U privatnom životu to je put samospoznaje otkrivanja, razvoja i korištenja sposobnosti za radostan, pun, snažan i smislen život za sebe, u paru, u obitelji i široj zajednici.

U biznisu to je put izgradnje kulture i zajednica inoviranja, stvaranja kreativnih timova i evokativnih vođa, poduzetnika, menadžera i organizacija koji su pojedinačno i skupno u stanju:

  • Upravljati sve brže rastućim razinama složenosti, promjene i meÄ‘uzavisnosti
  • Usvojiti i koristiti polugu raznolikosti
  • Nadahnuti sistemsko inoviranje
  • Nadići vlastita ograničenja
  • Promijeniti načine kako danas rade

…tako da zajednički možemo oblikovati svrhovitiju budućnost za dolazeće generacije i život koji vrijedi živjeti, osobno, u obitelji i kroz posao.

I vi možete postati dijelom ovog puta kroz našu zajednicu, radionice i projekte, i posebne programe:

  • Kreativni dijalog;
  • Inovacijski praktikum;
  • Trening program za konstelatore za osobna i obiteljska pitanja, te za biznis i organizacije.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Certifikacija 2012

Å to ona jest a Å¡to nije

Certifikacija kroz SIKON ne podrazumijeva izvrsnost u vođenju sistemskih konstelacija (facilitatorstvo). Niti jedan program edukacije ne može dodijeliti pravo na dušu i umjetnost u vođenju ove vrste rada, koja dolazi s iskustvom i integritetom samog konstelatora. Mi smo učinili i pružamo i dalje naš najbolji napor da studentima, polaznicima programa edukacije osiguramo čvrste temelje na kojima njihove vještine i strast za ovaj rad mogu i dalje rasti. Naš prioritet je osigurati studentima vrijednu priliku za osposobljavanje i učenje.

Certifikacija znači da je (a) student osobno prisustvovao i sudjelovao u nastavi, i (b) izvršio tražene zadatke tijekom izvođenja programa edukacije na zadovoljavajući način.

Certifikacija nije potvrda od strane SIKONA; ona je priznanje napora studenta u izvršavanju zadataka iz programa edukacije i priznanje dano u dobroj vjeri za njegovu/zinu aktivnu uključenost u rad sa sistemskim konstelacijama po Bertu Hellingeru. Na neki način je kompletiranje programa edukacije slično dobivanju vozačke dozvole. Student sad zna dovoljno da može na odgovoran način voditi konstelacije.

Ako ovo čitate zato da bi utvrdili što zna jedan od naših studenata i što je naučio, na vaš zahtjev vam možemo poslati listu zadataka i uvjeta za certifikaciju koje je student kompletirao tijekom edukacije. Na vama je da odlučite ima li on ili ona, ili nema, srce i potrebnu osjetljivost da radi s vašim posebnim pitanjem i situacijom. Bio on certificiran ili ne, SIKON ne potvrđuje niti ne preuzima odgovornost za rad, nerad, riječi ili ponašanja bilo kojeg studenta koji je pohađao njegov program edukacije.